fbpx

Robin finom sült csirke vacsorája illóolajokkal

Szerző: | jún 23, 2023 | Olajok, Test

HOZZÁVALÓK

  • 3-4 csirkemell
  • 1-1½ csésze extra szűz olívaolaj
  • 1-2 csepp bazsalikom illóolaj
  • 1-2 csepp kakukkfű illóolaj
  • 1-2 csepp rozmaring illóolaj
  • 1 fogpiszkáló oregánó illóolaj
  • 1-2 csepp feketebors illóolaj
  • 16 uncia zacskó bio fagyasztott zöldbab
  • 2 csésze rizs
  • 2 csepp lime illóolaj

 

ELKÉSZÍTÉS

1) Olvaszd fel a csirkemelleket, és tedd egy edénybe.

2) Egy külön tálban keverd össze az extra szűz olívaolajat bazsalikom-, kakukkfű-, rozmaring-, fekete bors- és oregánó illóolajokkal. Az oregánó illóolajat úgy add hozzá, hogy szúrj egy fogpiszkálót az oregánós üveg tetejébe úgy, hogy a fogpiszkáló hegyét mártsd csak bele az olajba, majd vedd ki a fogpiszkálót és forgasd bele a keverékbe.

3) Öntsd az olajos keveréket a csirkére.

4) Alacsony fokozaton főzd 6 órán át.

5) Helyezd a fagyasztott zöldbabot a csirke tetejére, és folytasd a főzést 45 percig, vagy amíg a zöldbab meg nem fő.

6) Főzd meg a rizst.

7) Add hozzá a lime illóolajat a rizshez, és keverd össze.

8) Tedd tányérra a csirkét, a zöldbabot és a rizst.

Élvezd! Jó étvágyat!