HOZZÁVALÓK
- 3-4 csirkemell
- 1-1½ csésze extra szűz olívaolaj
- 1-2 csepp bazsalikom illóolaj
- 1-2 csepp kakukkfű illóolaj
- 1-2 csepp rozmaring illóolaj
- 1 fogpiszkáló oregánó illóolaj
- 1-2 csepp feketebors illóolaj
- 16 uncia zacskó bio fagyasztott zöldbab
- 2 csésze rizs
- 2 csepp lime illóolaj
ELKÉSZÍTÉS
1) Olvaszd fel a csirkemelleket, és tedd egy edénybe.
2) Egy külön tálban keverd össze az extra szűz olívaolajat bazsalikom-, kakukkfű-, rozmaring-, fekete bors- és oregánó illóolajokkal. Az oregánó illóolajat úgy add hozzá, hogy szúrj egy fogpiszkálót az oregánós üveg tetejébe úgy, hogy a fogpiszkáló hegyét mártsd csak bele az olajba, majd vedd ki a fogpiszkálót és forgasd bele a keverékbe.
3) Öntsd az olajos keveréket a csirkére.
4) Alacsony fokozaton főzd 6 órán át.
5) Helyezd a fagyasztott zöldbabot a csirke tetejére, és folytasd a főzést 45 percig, vagy amíg a zöldbab meg nem fő.
6) Főzd meg a rizst.
7) Add hozzá a lime illóolajat a rizshez, és keverd össze.
8) Tedd tányérra a csirkét, a zöldbabot és a rizst.
Élvezd! Jó étvágyat!