fbpx

A sikerhez szilárd jellem kell

Szerző: | szept 11, 2023 | Elme

A munkatársak nagyon figyelnek a vezetőjükre, utánozni akarják, megérteni, hogy neki mitől működik ez az egész. Figyelik a hangszínét, az öltözködését, a kiállását, a kitartását nehéz helyzetben, a szavahihetőségét, a megbízhatóságát, az alázatát, azt, hogy mennyire és hogyan küzd a céljaiért.

Viszonylag hamar kiismerjük vezetőink jellemét. A hálózatépítésben az a szép, hogy nem lehet hosszú távon becsapni egymást. Nem egyetlen alkalomra kell megnyerni a munkatársadat, hanem fokozatosan és tartósak kell elérni, hogy elköteleződjön, sőt, lelkesedjen ezért a feladatért, és végül azonosulni is tudjon vele.

Ehhez nemcsak jó emberismeret kell, jó kommunikáció, és kemény munka, hanem hűség és szilárd jellem is. Ebben a munkakörben nem a munkaszerződés biztosítja, hogy a munkatársad elkapja a fonalat, nem is az, hogy havonta egy kialkudott összeget kifizetsz neki.

Itt a te személyiséged az, ami elsőként segít neki megkapaszkodni, megbízni ebben a cégben. A te példamutatásod fogja őt húzni. Ez nem csak a dinamikus sikerességről szól, de a szerénységről, őszinteségről, kedvességről is.

Lehet nem-et mondani, de ha te szárnyalsz, mások is szárnyalni fognak mögötted. Ha te haladsz előre, és erről beszélsz, ők is mernek majd szárnyalni. Mert amíg nem éreznek rá az ízére, addig nem könnyű. Az eleje mindig nehéz.

Ha azt akarod, hogy kövessenek, akkor tisztelniük kell. Ha lerázod őket, ha mellébeszélsz, ha te sem tudod, mennyire vagy elkötelezett, akkor szétesik a csapatod is.

Az emberek a vezetőikben mindig az erőt és a határozottságot tisztelik.

Kell, hogy fel tudjanak nézni rád. Irányítani kell, odafigyelni, tanítani őket. Gyönyörű feladat, nagyszerű kihívás! Átadni azt, amit te megértettél, amit te már tudsz!

Ne legyél középszerű, átlagos, olyan, mint mindenki más.

Merj jellem lenni! Merj példakép lenni! Legyél szerény, jóságos, de határozott, igazságos és bölcs is.

Ez nem beképzeltség, hanem valójában a lelkierőddel, a jellemeddel húzhatod fel magadhoz azokat, akik ezt érzik és ezzel el tudnak indulni.

Az erős jellemű ember képes becsülettel kitartani egy cél, egy csoport, vagy egy eszme mellett. Megbízható, hűséges, szavatartó és emiatt nagyon kiszámítható. És mivel van elég bártorsága is ahhoz, hogy kimondja az igazat, képes átvenni az irányítást a saját élete és a környezete felett. Nem kerüli a konfliktusokat, nem a könnyebb ellenállás felé megy, és nem akar annyira megfelelni másoknak.

A jellem nem velünk születik, hanem fokozatosan kiformálódik. Akarj és merj nagyszerű lenni!